5 muziektips voor jullie openingsdans

Een openingsdans tijdens je bruiloft is weer helemaal in! Hoe leuk is het om jullie vrienden en familie te verassen met romantische/grappige/elegante of stoere openingsdans. Muziek is daarbij de ultieme sfeer bepaler. Hieronder vind je wat tips om de keuze voor je muziek wat makkelijker te maken.

1. mix and match

Bepaal of je op 1 liedje wil dansen, of dat je een combinatie wil van verschillende nummers door elkaar. Als jullie samen een speciaal romantisch hebben is dat natuurlijk ideaal om te gebruiken, maar als je ook het feest op gang wil helpen kan het leuk zijn om iets meer uptempo te eindigen. Denk dus na over wat jullie willen bereiken met de openingsdans. Alles kan, de keuze is aan jullie!

2. Muziek mix op maat

Als jullie meerdere nummers willen gebruiken is het aan te raden om een goede muziekmix te laten maken. Dit kun je zelf doen, maar vaak is het verstandig om dit aan een professional over te laten. In veel gevallen kan een DJ  voor jullie een muziekmix maken, maar als je goed contact hebt met jullie danschoreograaf is het aan te raden dit in overleg te doen. Hij of zij weet precies hoe de muziek geknipt moet worden. Zo weet je zeker dat de muziek op jullie trouwdag klopt.

3. Live muziek

Als je live muziek hebt tijdens de bruiloft is dit natuurlijk te gek. Een band of pianist vindt het in veel gevallen leuk om ook tijdens jullie openingsdans te spelen. Hierbij is het heel belangrijk dat de muzikanten weten op welk tempo jullie hebben geoefend en dat ze niet tussendoor gaan improviseren. Dit is van belang, omdat jullie anders in de war kunnen raken. Het zou ideaal zijn als de muzikanten van tevoren de muziek kunnen inspelen en opsturen zodat jullie hiermee kunnen oefenen.

4. Kort maar krachtig

Als jullie nog niet zo veel ervaring hebben met dansen kun je de openingsdans beter kort maar krachtig houden. Dit scheelt stress met instuderen en zorgt ervoor dat jullie gasten geïnteresseerd blijven. Niemand zit te wachten op een 10 minuten durende performance. Vaak is na 2 minuten de verassing er al af, en je weet wat ze zeggen: Je moet stoppen op je hoogtepunt.

5. De juiste muziek vinden

Veel stellen vinden het lastig om de ideale muziek te vinden. Het kan helpen door op youtube filmpjes van openingsdansen te bekijken. Dan zie je snel gezoek wat jullie wel en wat jullie niet mooi vinden. Het is ook aan te raden om beide een shazam lijst bij te houden. Steeds als je een liedje hoort kun je deze bewaren op je telefoon. De mooiste liedjes kom je namelijk onverwachts tegen en niet je als je er naar zoekt. Ook kun je op categorie zoeken op streaming platforms als Spotify, Deezer en Youtube Music. Die hebben lijsten waar je doorheen kan scrollen op zoek naar jullie favoriete nummers.