5 tips voor dansen in je trouwkleding

Veel stellen kiezen ervoor om tijdens hun bruiloft een openingsdans te laten zien aan hun gasten. Maar dansen in je trouwkleding is wel erg spannend! Kan dat eigenlijk wel met zo’n lange jurk? En Hoge hakken…..? Tuurlijk kan dit! Met deze tips stap je met een gerust hart de dansvloer op.

1. Kun je dansen met een lange jurk?

De eerste vraag die een bruid meestal heeft is: Kan ik wel dansen met een lange jurk? Natuurlijk kan dat. Uiteraard is het minder makkelijk dan in een korte jurk, maar het kan zeker. Belangrijk is dat je de dans aanpast op de jurk of andersom. Als je een zeemeermin jurk draagt zijn er uiteraard minder mogelijkheden dan als je een jurk tot kniehoogte draag. Als je de dans maakt met een professionele choreograaf of dansdocent kan diegene hier altijd een oplossing voor verzinnen.

2. Oefen alvast met de jurk

Als je een lange jurk draagt is het belangrijk om tijdens een doorpasmoment alvast wat danspassen te proberen. Meestal ben je zelf bang dat je op de jurk gaat staan, maar dit valt in de praktijk vaak wel mee. Ben je toch bang dat je erop gaat staan, kun je altijd vragen of de jurk nog 2 cm korter mag. ( Dan zien ze jouw prachtige hakken toch ook beter!)

3. Draag oefenkleding

Als je helemaal niet gewend bent om met een jurk te dansen is het aan te raden om een lange rok mee te nemen tijdens je repetities. Zo wennen jij en je partner alvast aan het gevoel van een lange jurk.

4. De schoenen

Voor dansen is het belangrijk dat je comfortabel bent met je schoenen. Loop je schoenen van tevoren thuis goed in. Als je het niet erg vindt dat je partner de schoenen al ziet kun je ze aantrekken tijdens het repeteren. Ben je bang dat het op hakken niet gaat lukken? Kies er dan voor om gewoon je sneakers te dragen tijdens de dans. Dit is voor jou veel relaxter en je hebt toch wel een momentje op platte schoenen verdiend na die hele dag!

5. De Dansvloer

Naast je schoenen is de dansvloer ook heel bepalend voor een relaxte uitvoering van je dans. Check van tevoren de locatie en de dansvloer. Is het een gladde vloer? Liggen er kinderkopjes op de grond of zitten er grote spleten tussen de houten vloerbalken? Dit kan de keuze voor het schoeisel beïnvloeden. Kies waar jij je prettig bij voelt. Het is jouw moment en je kunt de dans maar één keer doen!